Ce determina un ulei esential sa fie de calitate ?

 

Sunt mai multi factori care determina calitatea uleiurilor esentiale si deci cat de sigure (si benefice) sunt acestea pentru organismul nostru. Incepand cu locul din care au fost culese plantele (culturi salbatice vs. plante cultivate artificial), folosirea sau nu a unor ingrasaminte si substante chimice (ATENTIE: degeaba eu nu folosesc pesticide la ciresul meu, daca vecinul stropeste ciresii lui: o parte din acei compusi chimici vor ajunge si in curtea mea), clima, partea din zi cand sunt culese plantele (fiecare planta are o potenta mai mare in anumite intervale din zi), depozitare, procesul de obtinere al uleiului, daca exista sau nu si alti compusi chimici cu care aceste uleuri sunt diluate etc.

Desi sunt multe firme care comercializeaza uleiuri si susutin ca sunt uleiuri pure, totusi putine sunt supuse unor testari riguroase. De aceea, este foarte important sa studiem calitatea uleiurilor esentiale pe care le folosim pentru ca daca acestea nu sunt de calitate, atunci nu numai ca nu vor fi benefice pentru organismul nostru, dar dimpotriva, pot avea chiar efecte adverse. Cand alegem uleiuri esentiale de calitate, putem fi siguri ca acele uleiuri au cantitatea cea mai mare de compusi chimici activi benefici si excludem posibilitatea ca ar putea avea in compozitia lor elemente care contamineaza calitatea acestora.

In acest fel, putem fi siguri ca folosim ceea ce este mai bun pentru ingrijirea noastra si a celor pe care ii iubim.

Mai jos, puteti observa procentul foarte mic al uleiurilor terapeutice  pure si testate existente pe piata:

grad

  • Cele sintetice, sunt cele folosite in parfumuri, sampon etc.
  • Cele alimentare sunt cele folosite in bomboane, guma de mestecat, esente folosite la gatit, dar nu au niciun fel de benefiu terapeutic pentru organism etc.
  • Cele terapeutice sunt cele care aduc beneficii organismului. Problema este ca legislatia permite ca pe eticheta sa fie scris “Ulei esential pur” desi de fapt in sticla este prezent un mic procent de ulei esential (chiar si doar 15 %) si in rest sunt folosite substante naturale sau nu, pentru a dilua acel ulei.
  • Cele certificate CPTG, sunt uleiurile 100 %, testate riguros, care respecta toti factorii prezentati mai sus. Firma DOTERRA, este una din firmele care au primit certificat CPTG. Uleiurile lor sunt testate in mod constant de aceasta terta parte care atesta calitatea acestora.

 

Prin urmare, eu am ales sa folosesc uleiurile esentiale de la Doterra din urmatoarele motive:

  1. Sunt usor de procurat. Poti comanda online si vin prin curier direct la usa ta.
  2. Calitate garantata 100% datorita certificatului CPTG. Deci sunt sigura ca achizitionez cele mai bune uleiuri.
  3. Datorita marturiilor incurajatoare a celor care deja au folosit aceste produse, chiar si in cazul copiilor (diluate conform procedurii).
  4. Precizia si seriozitatea de care Doterra da dovada, respectand intocmai criteriile pentru a obtine cei mai bun din plante. Ei tin cont de toti factorii amintiti in primul paragraf. De exemplu, ei aleg plantele din acele zone geografice care determina o calitate superioara uleiului.

doterra-sourcing

 

Daca deja v-ati convins de calitatea produselor Doterra, puteti comanda accesand acest link:

https://www.mydoterra.com/adailiescu

 

 

 

 

One Comment Add yours

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.