Lamaia

Lemon (lămâie) Citrus limon

Lemon, prin proprietățile sale de curațare, purificare și revigorare este unul dintre cele mai versatile uleiuri, fără a mai menționa că este cel mai vândut ulei esențial doTERRA.

Descriere si utilizare

Uleiul esential de lamaie este obtinut prin presarea la rece a cojii de lamaie (care este partea lamaii cu cele mai multe beneficii pentru organism).
Este un ulei polivalent si exista o multime de studii facute pentru a demonstra efectele sale bactericide si antiseptice. Potrivit unui studiu publicat anul trecut in „International Journal of Food Microbiology”, uleiul esential de lamaie poate fi cel mai puternic agent anti-microbial dintre toate uleiurile esentiale.
Inca din anul 1926 se remarca lucrarile lui Morel si Rochaix despre actiunea bactericida a esentei de lamaie care au demonstrat faptul ca:
vaporii de esenta de lamaie neutralizeaza meningococul in 15 minute, bacilul lui Eberth (al febrei tifoide) in mai putin de o ora, pneumococul in 1-3 ore, stafilococul auriu in 2 ore si streptocolul hemolitic in 3-12 ore. Totodata uleiul este infertilizant pentru bacilul tuberculozei! Wow!!!

🍋 INCEPETI ZIUA cu 1-2 picaturi intr-un pahar mare cu apa calduta (Aveti grija sa nu fie recipient de plastic deoarece citricele scot chimicalele din plastic si bineinteles nu ati dori sa le ingerati). Foarte bun in reglarea metabolismului, litiaza renala si biliara, in reglarea tranzitului si pentru procesul de detoxifiere al corpului.

🍋 SUSTINE SITEMUL IMUNITAR – faciliteaza drenajul limfatic si ajuta sa depasesti rapid racelile. Amesteca-l cu putin ulei de cocos si maseaza pe gat si pe nodulii limfatici.

🍋 AMELIOREAZA GRETURILE matinale in sarcina.

🍋 TRATEAZA AFECTIUNILE DE LA NIVELUL STOMACULUI: reflux, arsura, indigestie, crampe.

🍋 ANTICANCERIGEN – Datorita constituentilor sai (in special d-lemonene) este cunoscut ca fiind un anticancerigen natural (in special combinat cu celelalte 2 uleiuri esentiale extrem de potente in cancer: tamaia si mirul).

🍋 PENTRU SLABIT – ajuta corpul sa arda grasimile. Inainte si dupa mese inspirati adanc direct din sticluta de ulei esential (potoleste si reduce pofta de mancare).

🍋 CONGESTIE NAZALA SI MUCUS, DURERE IN GAT – este un bun antimucolitic si antiviral (puteti aplica pe piept, gat, impreuna cu melaleuca si alte uleiuri care sustin sistemul respirator). 2 picaturi intr-o lingurita cu miere de albine va reduce durerea de gat.

🍋 IN TRATAMENTUL ALERGIILOR SEZONIERE (difuzati impreuna cu menta si lavanda).

🍋 IN EPISOADE DE FEBRA, aplicati pe talpi 2-3 picaturi diluate in ulei purtator (ideal impreuna cu menta si lavanda).

🍋 IMPOTRIVA STRESULUI – scade nivelul de cortizol si imbunatateste starea de spirit. Pentru a va asigura ca veti avea o zi plina de energie si de putere, puneti in palma 2 picaturi de ulei esential si inhalati usor (sau puteti inhala adanc, direct din sticluta).

 🍋Luați intern pentru a ameliora disconfortul respirator sezonier.
🍋Adăugați ulei de lămâie într-o sticlă cu apă pentru a curăța mesele, blaturile și alte suprafețe.
🍋Uleiul de lămâie, lustruiește perfect mobila. .Adăugați câteva picături de ulei de măsline pentru curățarea, protejarea și strălucirea finisajelor din lemn.
🍋Utilizați o cârpă înmuiată în ulei de lămâie pentru a vă păstra și proteja mobilierul din piele și alte suprafețe de piele sau articole de îmbrăcăminte.
🍋Uleiul de lămâie este un remediu foarte bun pentru stadiile incipiente de oxidare a argintului sau a altor metale.
🍋Difuzați ulei de lămâie pentru o atmosferă revigorantă.

Modalitați de utilizare:

* Difuzat: Utilizați 3-4 picături în aromadifuzor.

* Intern: Se diluează o picătură în 4 fl. oz. de lichid.

* Topic: Aplicați 1-2 picături în zona dorită. Se diluează cu ulei de cocos fracționat DoTERRA pentru a minimiza orice sensibilitate cutanată.

Precautii:

 Sensibilitate cutanată. A nu se lăsa la îndemana copiilor. Dacă sunteti gravidă, alaptați sau sunteți sub îngrijire medicală, consultați doctorul înainte de utilizare. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor si zonele sensibile.

Beneficii principale

  • Curăță și purifică aerul și suprafețele
  • În mod natural curăță corpul și ajută la digestie
  • Menține funcția respiratorie sănătoasă
  • Crează o dispoziție pozitivă

 Descriere aromatică  Curată, proaspătă, citrice, strălucitoare

Metoda extragere  Presare la rece

Partea plantei  Coajă

Compuși principali  Limonen, β-pinen, γ-terpinen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.