Uleiuri esentiale pentru ten

Uleiurile esențiale și sănătatea tenului
„Nu există femeie urâtă, doar femeie neîngrijită”
În sezonul rece, pielea este mult mai expusă agresiunilor de mediu. Când temperatura începe să scadă, pielea se deshidratează și devine uscată. Unele uleiuri esențiale îți vin în ajutor și-ți oferă o hidratare optimă. Uleiurile esențiale pot face adevărate minuni în cazul tenului cu probleme. Acestea sunt liposolubile, astfel, vor pătrunde în piele mult mai eficient față de creme sau geluri.
• Când folosești uleiuri esențiale în îngrijirea pielii, e foarte important să respecți criteriile de alegere, iar cel mai important dintre acestea este tipul de piele;
• Din varietatea de uleiuri esențiale existente, descoperă-l pe cel potrivit in funcție de ten pentru ca îngrijirea pielii sa fie pe măsura!
Piele uscată:
• uleiuri esențiale: smirnă, trandafir, levănțica, mușețel;
• uleiuri de bază: ulei de avocado, ulei de argan, ulei din sâmburi de caise;
Pielea uscată este adesea asociată cu pielea sensibilă, iar din acest motiv este recomandat să utilizezi uleiuri esențiale blânde, care nu cauzează iritații sau erupții. In general, uleiurile esențiale potrivite pentru piele sensibilă, sunt bune și pentru cea uscată. Cele mai indicate sunt: uleiul de levănțică, muscată, trandafir și lemn de santal, mușețel, ylang-ylang. Acestea pot fi diluate în ulei de migdale, jojoba, avocado. Uleiul de mușețel, levănțică sau trandafir fac minuni pentru pielea iritată și inflamată.
Ten gras și acnee:
• uleiuri esențiale: bergamota, helichrysum. lămâie, lemn de cedru, arbore de ceai;
• uleiuri de bază: ulei de jojoba, ulei de migdale, ulei din sâmburi de struguri;

Tenul gras are un pH ușor dezechilibrat, drept urmare, are nevoie de niște uleiuri esențiale care sa echilibreze pH-ul si care să aibă în același timp și proprietăți antibacteriene și antiseptice, pentru a curăța și vindeca tenul de coșuri, dar să fie și astringent. În această categorie intra uleiul esențial de lămâie, lemn de cedru, grepfrut. Cele dintre voi care aveți probleme cu acneea, cele mai recomandate sunt uleiul din arbore de ceai, eucalipt, iasomie.
Ten mixt:
• uleiuri esențiale: lavandă, geranium, tămâie, lemn de trandafir, levănțică, mușcată;
• uleiuri de bază: ulei de măsline;
Uleiul de levănțică și cel de mușcată sunt foarte bune pentru tenul mixt pentru că ajută la echilibrarea celor doua tipuri de piele: grasă în zona T și uscată în exteriorul feței, dacă ai acest tip de piele mai poți folosi și ulei de mandarină, mușcată (bun și pentru celulită!), lemn de trandafir, dizolvate în ulei de migdale sau ulei din sâmbure de caisa, ulei de cocos;
Piele matură, cu riduri:
• uleiuri esențiale: palmarosa, floare de portocal,levănțică, smirnă, ulei de arbore de ceai, patchouli;
• uleiuri de bază: ulei de măsline. ulei de avocado, ulei de argan, ulei din sâmburi de caise, ulei de cocos;
Pentru a ameliora aspectul de piele îmbătrânită, trebuie să stimulezi dezvoltarea de celule noi, care să ocupe locul celor vechi, ce dau un aspect tern si riduri. Cele mai stimulante uleiuri sunt smirna, palmarosa, levănțica, floare de portocal, ulei de arbore de ceai, patchouli. Acestea si hidratează pielea în profunzime (să nu uităm că uleiurile esențiale sunt formate din molecule mici care penetrează pielea pana în straturile cele mai adânci).
Poţi ţine sub control până şi apariţia herpesului,cu ajutorul uleiurilor esențiale! Picant și plăcut parfumat uleiul de eucalipt , combinat cu bergamotă, este extrem de eficient în tratarea herpesului. Se amestecă 10 picături de bergamotă cu 10 picături de ulei esențial de eucalipt,în aproximativ 20g de ulei de nucă de cocos. Aplică amestecul astfel obţinut,cu ajutorul unui tampon de vată sau tifon,direct pe zonele afectate de herpes,pentru a calma mâncărimea şi iritaţia dureroasă.
Fii precaut!
 Un amânunt pe care nu trebuie sa-l ignori când folosești uleiuri esențiale: acestea trebuie diluate!
 Asigură-te ca pielea este curata înainte de a folosi aceste uleiuri;
 Alege orice tip de ulei bazic,amestecat cu câteva picături de uleiuri esenţiale,pentru a crea amestecuri calmante și pentru a netezi pielea uscată,iritată sau arsă de soare;
 Adaugă între 10 şi 20 picături de ulei esenţial la 20 de grame de ulei bazic. Amestecă uşor. Depozitează amestecul într-un recipient de sticlă închis cu un capac etanș. Foloseşte amestecul obţinut pentru a netezi ridurile faciale sau pe pielea uscată ori iritată. Evită zona sensibilă a ochilor.!!
 Testează-le dacă eşti alergic!
Aplică o picătură de ulei esenţial diluat în 5 picături de ulei vegetal pe încheietura mâinii. După câteva ore urmăreşte reacţia. Dacă există semne de iritaţie, nu folosi acea esenţă de ulei.
Utilizarea acestor uleiuri în combinație cu o dietă sănătoasă și consumul de apă curată pot ajuta pielea să arate mai tânără și mai radiantă. Pot hidrata și proteja pielea și pot ajuta la începerea luptei împotriva procesului de îmbătrânire naturală a pielii – toate fără utilizarea de substanțe chimice abrazive sintetice.
NB! Conținutul acestui mesaj are scop informațional și educațional . Nu este destinat să ofere consultanță medicală. Este indicat să consultați medicul Dumneavoastră înainte de a începe un tratament cu uleiuri esențiale .

FB_IMG_1511677719810

(Multumim Eudochia Pachiu pentru realizarea acestui material)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.