Cum ne ajută uleiurile esențiale în procesul de vindecare emoțională?

Emoțiile sunt răspunsul nostru afectiv la tot ceea ce ne înconjoară. Bolile corpului sunt cauzate de excesul unor emoții, cum ar fi tristețea, furia, supărarea, melancolia, frica, spaima sau de reprimarea și nerecunoașterea acestora. Dacă ne cunoaștem problemele emoționale ne ajutăm corpul să se vindece.

Cum ne afectează emoțiile corpul?

Când ești stresat, organismul degajă diverși hormoni care pun corpul în alertă și stare de supraviețuire. Dacă această stare durează mult timp, începe să se simtă oboseala, apare tristețea, ne scade vitalitatea și cheful de viață.

Dacă stresul devine cronic, pot apărea diabetul și bolile cardiovasculare. În cazul furiei, exprimate excesiv sau reprimate, sângele circula mult mai rapid, inima își mărește bătăile. Această stare prelungită sau apărută foarte des poate duce la atacuri cerebrale, stop cardiac sau cancer.

Depresia, pesimismul și apatia scad nivelul serotoninei și dopaminei. Acesta poate fi motivul pentru care oamenii care suferă de depresia au dureri musculare, de oase sau de cap.

Gelozia este una dintre cele mai puternice și dureroase emoții și cea mai grea de controlat. Gelozia este un amestec de furie, frică și stres. Ca urmare apare hipertensiunea, nivelul de adrenalină crește, imunitatea scade, crește anxietatea.

Emoțiile sunt reflectate în tiparele ritmurilor inimii. Spre exemplu, emoțiile negative precum frustrarea, furia, iritarea reprezintă un tipar dezordonat și incoerent. Emoțiile pozitive precum aprecierea, compasiunea, iubirea, dorința de a proteja, sunt însoțite de un ritm cardiac ordonat și coerent. Creierul monitorizează și răspunde la aceste ritmuri care declanșează răspunsurile emoționale.

Aromaterapia și emoțiile

Mirosul este cel mai puternic simț al nostru și este direct conectat cu sistemul limbic, parte a creierului nostru care stochează și eliberează emoțiile, controlează respirația, memoria și nivelul de stres. Mirosurile trezesc la nivelul subconștient emoții. Uleiurile esențiale declanșează un răspuns psihologic, mental și emoțional atunci când le inhalăm.

Emoții, uleiuri esențiale și horomoni

Hormonii fericirii sunt serotonina, dopamina, endorfinele și oxitocina. Deficiența de unul dintre acești hormoni poate declanșa depresie, anxietate, obsesii sau probleme cu somnul. Uleiul esențial de lavandă eliberează serotonină în corp, cel de rozmarin echilibrează dopamina iar toate uleiurile esențiale de citrice ne declanșează serotonina și dopamina.

ULEIURILE ESENȚIALE ACȚIONEAZĂ LA NIVELUL SISTEMULUI LIMBIC, DAR ȘI ASUPRA HORMONILOR, IAR DIN ACEST MOTIV NE POT INFLUENȚA STAREA EMOȚIONALA. PENTRU CĂ SUNT NATURALE ȘI PROVIN DIRECT DE LA NATURĂ, ELE NE AJUTĂ PE PLAN SPIRITUAL, ENERGETIC DEOARECE AU O VIBRAȚIE FOARTE ÎNALTĂ.

Frecvența uleiurilor esențiale

Fiecare ființă vie are o vibrație care este măsurabilă și tangibilă, chiar dacă nu o vedem cu ochiul liber, de cele mai multe ori o simțim. Uleiurile esențiale au cea mai înaltă vibrație dintre toate substanțele cunoscute de om. Această frecvență înaltă a uleiurilor esențiale are impact asupra stării noastre emoționale, aducându-ne din punct de vedere energetic la o stare de vivacitate. Aceste frecvențe mari pot genera o anumită sensibilitate spirituală și armonizare.

Emotional Kit de la doTERRA

doTERRA face accesibiliă oricui aromaterapia emoțională prin acest kit. Blend-urile de uleiuri esențiale sunt create de specialiști în chimie pentru a ne ajuta să neutralizăm sau chiar să vindecăm emoțiile negative. Inteligența curativă a plantelor îți va reda echilibrul interior și centrare în tine, astfel încât să te poți bucura de viață.

Acest kit te poate ajuta dacă simți des emoții precum frică, îndoială, descurajare, nemulțumire, plictiseală, nedreptate, amărăciune, rușine, furie, regrete, anxietate, durere la inimă.

Alte uleiuri esențiale de la doTERRA ce le putem folosi pentru emoții

doTERRA ne mai oferă alte trei blend-uri care ne ajută în procesarea stărilor emoționale, și anume Balance, Elevation și Serenity.

BALANCE

doterra-balance

Este un amestec de uleiuri esențiale pentru împământare și stabilitate, care promovează pacea interioară în timp ce aduce armonie minții și corpului și echilibrează emoțiile. Folosește două picături pe încheieturi sau inhalează direct înainte de a începe orice prezentare, întâlnire importantă, examene, perioade de intensă învățare, situații de șoc emoțional. Aplică pe tălpile picioarelor pentru a infuza pace și aromnie întregului corp. Inhalează oricând simți nevoia de echilibrare emoțională.

ELEVATION

Așa cum sugerează numele, este un amestec revigorant, o combinație de uleiuri esențiale care îmbină arome euforice pentru a-ți eleva starea de spirit, pentru a-ți susține sentimente de încredere și pentru a-ți crește energia. Difuzați noaptea pentru a calma un copil stresat. Adăugați două – trei picături într-o baie caldă cu săruri. Aplicați pe spatele gâtului și pe inimă. Te ajută în meditație pentru a accesa o vibrație mai înaltă.

SERENITY

Mix de plante care te ajută să ai un somn odihinitor, special pentru persoanele care suferă de insomnii. Acest amestec de plante perfect echilibrate te transporta rapid într-o stare de relaxare și centrare. Poate fi utilizat împreună cu capsulele Serenity. Difuzați, inhalați din palme  sau aplicați pe tălpile picioarelor.

Uleiuri esențiale pentru diferite probleme

Pentru depresie, durere și regret: geranium (ajută la eliberarea de gânduri negative, elimină tensiunea nervoasă), trandafir (restaurează echilibrul și armonia), ylang ylang (echilibrează energiile masculine și feminine), lime și bergamotă (anxietate).

Pentru stres și insomnie: lavandă (reduce tensionarea și relaxează), lemn de santal (elimină programarea negativă din celule).

Pentru echilibru mental și claritate: cedru (stimulează regiunea limbică a creierului, împreună cu vetiver recunoscut ca adjuvant în cazuri de sindrom deficit de atenție și hiperactivitate), tămâie și mir (îmbunătățește legătura spirituală), lămâie (concentrare), vetiver (generează sentimente de calm, echilibru), mentă (curățare mentală), rozmarin.

Pentru sentimente de nesiguranță: piper negru (gânduri invazive sau atac psihic), lavandă (ajută corpul să se adapteze la stres și stimulează vitalitatea), arborvitae, siberian fir.

Rose, Neroli și Jasmine

Aceste trei noi blend-uri de la doTERRA ne ajută foarte mult pe partea emoțională. Trandafir crește nivelul de serotonină din corp, jasmine crește nivelul de dopamină, iar neroli susține receptorii gaba. Serotonina, dopamina și aminoacizii gaba dacă au nivele scăzute în corp sunt asociate cu anxietate, depresie și insomnie. Aceste uleiuri pot fi folosite zilnic pentru echilibru emoțional.

 

 

 

 

Ești încântat de uleiurile esențiale doTERRA? Le poți achiziționa din shop  -ul meu personal doTERRA sau dacă dorești discount 25% și consultație mă poți contacta pe pagina de facebook

 

 

Sursa: edenterra.com

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.