Turmeric (Curcuma)

Curcumin este cel mai puternic antiinflamator natural, antioxidant cu efecte antivirale, anti-cancer și de reducere a colesterolului. Este obținut din Curcuma.

Curcuminul este ingredientul activ al Turmeric (este extras din rădăcina plantei Curcuma longa sau șofranul de India, o plantă din familia ghimbirului ). Studii științifice ample asupra curcuminului au demonstrat puternicele sale proprietăți. Oamenii de știință de la M D Anderson au scris: ‘Cercetări vaste pe ultimii 50 de ani au indicat că Curcumin poate preveni și trata cancerul și este cel mai puternic Antioxidant Natural disponibil cu nemaipomenite proprietăți anti-inflamatoare pentru artrite și alte dureri articulare.

Acțiune

turmeric1 (2)

Curcuminul poate suprima inițierea tumorală, creșterea și metastazarea. Volumul de cercetare asupra curcuminoizilor în mai multe și diverse domenii medicale este uimitor, și devine evident din rezultatele cercetării de bază preclinice și clinice că ei sunt cei mai promițători compuși derivați din alimente pentru a gestiona condițiile inflamatorii și degenerative, nota dr. Vladimir Badmaev.

Curcuminul lucrează în mai multe feluri întâi, protejează împotriva daunelor radicalilor liberi deoarece este un puternic antioxidant Apoi, reduce inflamația prin scăderea nivelurilor histamine și posibil prin creșterea producerii de cortizon natural de către glandele suprarenale. In al treilea rând, protejează ficatul de mai mulți compuși toxici. In al patrulea rând, s-a arătat că reduce aglomerarea trombocitelor, ceea ce îmbunătățește circulația și susține sănătatea cardiovasculară.

Testele au arătat că Curcumin a făcut ca celulele de cancer melanom de piele să se auto-distrugă mai mult printr-un process numit apoptoză. Aceeași echipă de cercetare a descoperit că Curcumin a ajutat la oprirea împrăștierii celulelor cancerului de sân la plămâni la șoareci. Curcumin a suprimat două proteine utilizate de celulele canceroase pentru a fi imortale. Studiile ce evaluează rolul Curcumin în cancer continuă să avanseze rapid.

Proprietățile de luptă anti-cancer ale Curcumin vin de la capacitatea lui de a inhiba proliferarea celulelor. Curcumin inhibă activitatea li-pooxygenazei și e un inhibitor specific al expresiei cyclooxygenase-2 (COX-2). Curcumin inhibă inițierea carcinogenezei prin inhibarea activității enzimei cytochrome P-450 și mărirea nivelului glutathione-S-transferase. Mai simplu, Curcumin pare să aresteze celulele canceroase, oprindu-le înainte de a crește și a se răspândi prin restul organului și în restul corpului.

Ca anti-inflamator, Curcumin declanșează răspunsul stressului șoc-termic ce stimulează sistemul imunitar și ajută tratarea osteoartritei și durerile menstruale. Studiile arată că inhibă producerea prostaglandinelor și stimulează crearea de cortisol care înlătură inflamația. Cercetările arată că Curcumin îmbunătățește energia generală a corpului, îmbunătățește digestia, și înlătură artrita, printre alte utilizări. Prin mecanismele anti-oxidante, Curcumin ajută sănătatea colonului, exercită o activitate neuroprotectoare și ajută menținerea unui system cardiovascular sănătos.

Una din cele mai puternice și promițătoare utilizări ale Curcumin este tratarea Alzheimer. Acesta implică acumulare amyloidal, daune oxidative și inflamări, riscul este redus prin consumarea Curcumin ce are efect antioxidantși anti-inflamator și suprimă daunele oxidative, inflamația, deficitele cognitive, acumularea amyloidal.

Studii arată de asemenea că oamenii care manâncă mai mult turmeric sau iau regulat Curcumin au șanse mai scăzute de a face cancer de sân, de prostată, plămâni sau colon și întârzie atacul artritei și Alzheimer.

Puternicul efect anti-cancer al curcuminului poate fi simplu explicat dacă înțelegem că este cel mai puternic anti-inflamator natural, iar cancerul este o boală care păcălește organismul creând o rană (inflamație) care nu se vindecă, iar mecanismele de apărare ale organismului angajate in repararea inflamației ajută de fapt creșterea cancerului și formarea de noi vase de sânge care alimentează tumora . Aici vine curcuminului care strică acest mecanism.

Efectele extraordinare ale curcuminului (atenție, el nu se absoarbe fără Bioperine) pot fi remarcate citind numeroasele mărturii. De exemplu un pacient scrie că în doar 3 luni de Curcumin 2-7 grame/zi, i-a disparut o tumora la plaman de 2×1.7 cm, doar luand Curcumin. Si multi alti pacienti scriu macar despre remisii, pana la remisie totala.

Un efect benefic foarte important în bolile cardiovasculare, mai ales în prevenirea infarctului, a trombozelor, dar și a accidentului vascular cerebral este acela de împiedicare a aglomerării trombocitelor. Mai precis, o aglomerare de trombocite poate obstrucționa un vas de sange, dacă e vorba de coronare duce la infarct etc.

Dar, există păreri neștiințifice pe unele bloguri conform cărora Curcumin ar scădea numărul de trombocite (PLT). Deci, dacă PLT e foarte scăzut, probabil Curcumin trebuie evitat.

 

Daca doresti acest ulei sau mai multe, contacteaza-ma pe  facebook sau comanda direct urmand pasii de AICI

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.