Difuzarea si inhalatiile cu uleuri esentiale

Inhalatiile cu uleiuri 

Ce poate fi mai placut decat sa te ingrijesti de problemele tale de sanatate in timp ce respiri aroma incredibila ale unui ulei esential? Atunci cand suntem deja familiarizati cu uleiurile esentiale si elementele chimice care le formeaza, este minunat sa iti imaginezi toate acele molecule de diferite marimi si forme care se ridica in aer si apoi intra in caile tale respiratorii, calatorind apoi in tot oranismul cu ajutorul sangelui.
Omenirea foloseste dispersarea uleiurilor esentiale in aer de sute de ani datorita proprietatiilor sale antiseptice care tineau departe germenii si bolile. In ultimul timp, oamenii au inceput sa aprecieze si impactul pe care uleiurile esentiale il au asupra emotiilor noastre.

Difuzoare/pulverizatoare/vaporizatoare 

s-l225Atuci cand folosim un vaporizator pentru uleiurile esentiale, noi ridicam in aer moleculele acelui ulei si deci aerul care ne inconjoara contine apoi acele molecule. Creierul nostru este imediat stimulat (cu ajutorul simtului olfactiv) in timp ce cofetti-ul de molecule se misca in jurul in jurul nostru, creand o experienta placuta.
Comunicarea care are loc in creierul nostru si in special in sistemul limbic (centrul emotiilor noastre) reprezinta o unealta terapeutica de valoare. Putem, de exemplu, sa alegem uleiuri calmante, relaxante pentru cei care sufera de stres si anxietate.
Blend pentru anxietate extrema in diffuser – parti egale din Musete Roman, Clary sage, Petitgrain, Ylangylang si Tamaie. 
Pentru o gandire clara, poti alege Busuioc, Menta, Eucalipt, Rozmarin, Clar Sage si Ienuper. 
Printre uleiurile antiseptice dar care ajuta si pe cei care trebuie sa invete sa stea departe de relatiile nocive, amintim: Lemon, Cimbru, Cuisoare, Menta, Scortisoara. 

Vaporizarea “uscata”

Ce poate fi mai usor decat sa adaugi cateva picaturi de ulei esential pe o batista sau bucata de material? Aceasta solutie este una folositoare mai ales daca in incapere sunt persoane care nu doresc sa simt aroma uleiurilor esentiale (de exemplu, la birou) sau daca esti in alte spatii aglomerate.
Aceasta varianta este una folositoare in stari de greata si de voma (mai ales pentru viitoarele mamici 😉

Vaporizarea cu aburi calzi (Inhalatii)

Facial massage in spa.Inhalatiile reprezinta o varianta atat de practica si eficienta mai ales in cazuri precum dureri cauzate de sinuzita, bronsita sau pentru nas infundat.
Cum se procedeaza: Se umble un bol cu apa fierbinte, se adauga nu mai mult de 3 picaturi de ulei esential si se pune capul deasupra bolului, in timp ce esti acoperita cu un prosop care sa creeze un fel de cort pentru cap.
Atentie, bolul sa fie amplasat intr-un loc stabil si tine-ti ochii inchisi in timpul inhalatiilor.
Se incearca inspiratia pe nas, mai usoara la inceput, cu precautie si expiratia pe gura iar apoi se procedeaza invers (inspiri pe gura si expiri pe nas)
Uleiurile recomandate pentru inhalatii atunci cand avem infectii ale cailor respiratorii, sunt: Eucalipt, Rozmarin si Cimbru. De asemenea, puteti lua in considerare: Melaleuca, Lavanda, Maghiran, Lemon, Tamaie, Mir si Fenicul. 
Un lucru interesant despre inhalatii este acela ca moleculele potente ale uleiurilor esentiale ajung foarte rapid la creier.
Blend pentru inhalatii atunci cand avem nasul infundat: O picatura de Rozmarin, Eucalipt si Menta
 Blend pentru inhalatii atunci cand avem sinuzita: O picatura de  Cimbru, Rozmarin, Lavanda. 
Aceasta metoda poate fi folosita si in alte cazuri cum ar fi migrenele si greata, adaptand bineinteles uleiurile folosite dupa caz.
(Se recomanda precautie f mare pentru cei care sufera de astm sau au pielea sensibila)
Sa aveti la indemana servetele pentru a putea sufla nasul frecvent in timpul procesului.
Repetati periodic, dar nu mai mult de 2 sesiuni consecutive (fara pauza).
Daca deja v-ati convins de calitatea produselor Doterra, puteti comanda urmand pasii de AICI

Daca ai nevoie de ajutor pentru a te inscrie in doTERRA sau pentru orice alta intrebare, nu ezita sa imi lasi un mesaj pe pagina de facebook: Esentiale pentru toti si voi raspunde in cel mai scurt timp.

De asemenea, ma poti contacta pe email: ada_iliescu@yahoo.com sau facebook

Sursa articolului: cursul de aromaterapie Center of Excellence

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.