Sănătatea părului

Cine nu își dorește un păr sănătos, strălucitor și plin de vitalitate? Doar se spune că podoaba capilară este cartea de vizită a unei femei…

Astăzi este despre tratamentul părului cu diverse rețete de măști gen balsam și clătirea lui:

💆‍♀️Tratamentul părului normal. O dată pe săptămână, un păr normal ar trebui hidratat, tratandu-l cu o mască din uleiuri vegetale si esențiale. Vom folosi pentru părul 👩🏼 deschis la culoare ue de mușetel, de lămâie, ulei de semințe de morcov, iar pentru părul 👩🏻 închis, ue de geraniu, rozmarin, trandafir amestecate cu câteva linguri de ulei de jojoba/migdale. Masați bine părul cu amestecul obținut și acoperiți capul cu o bonetă pentru duș. Lăsați câteva ore, chiar o noapte și apoi spălați. Puteți să folosiți la clătire o ceașcă de apă, o linguriță de oțet de mere, și câteva pic de ulei de lămâie sau de rozmarin, în funcție de culoarea părului.

💆‍♀️Tratamentul parului uscat. Este esențial să hrăniți parul uscat, distrus de decoloranți sau de alte chimicale, precum și de mediu. Acesta ar trebui mult mai bine protejat de soare, apă de mare sau piscină, care vor agrava condiția lui. Uleiul de jojoba este eficient in mod deosebit pentru întreținerea părului uscat și fragil, precum și a vârfurilor despicate. Se recomandă urmatoarea rețetă, folosită minim o dată pe săptămână : câteva linguri de ulei de jojoba, câteva picături de ue de geraniu și câteva de ylang-ylang plus o picătură de ulei de semințe de morcov. Aplicați amestecul obținut pe pielea capului și pe păr, masați bine și acoperiți cu o bonetă, lăsând să acționeze intre 2 și 8 ore. Spălați și clătiți.

💆‍♀️Tratamentul părului gras. Evitați spalarea foarte des a acestuia, mai ales cu șampoane din comerț. Se recomandă folosirea șamponului uscat, făcut in casă sau prepararea și folosirea unui tonic ce se aplică prin masare și se lasă peste noapte. Rețeta poate fi aplicată între 1-3 ori pe săptămână : 2 cești de apă de izvor sau (apă fiartă), 2 linguri de oțet de mere/ suc proaspăt de lămâie, câte 2 picături de ue bergamotă, chiparos, salvie, lavandă. Se amestecă bine si se aplică.

Alte problematici ale părului pot fi deasemenea îngrijite cu uleiurile esențiale, iar părul nostru ne va mulțumi pentru asta.

Mătreața poate fi combătută cu ulei de melaleuca, cimbru, busuioc, mentă, mușetel, lemongras.

Pentru căderea părului se va acționa intern cu o dietă ce va furniza toate vitaminele si mineralele necesare (pentru asta există LLV 😉) și extern aplicând urmatoarele uleiuri esențiale în șamponul și măștile cât mai puțin chimizate la fiecare spălare: geraniu, rozmarin, cedru, chiparos, lavandă, mentă, salvie și tămâie.

*Întotdeauna este bine să testăm și să observăm reacția propriului organism. *Îmbunătățirea se observă după o aplicare constantă și regulată.
*Nu folosim uleiurile nediluate pe scalp sau pe păr.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.